Bosnia and Herzegovina Mine Action Center

  • Home
  • BHMAC na Simpoziju 2024 u Cavtatu

Ministarstvo unutarnjih poslova i HCR-Centar za testiranje, razvoj i obuku ove godine organiziraju jubilarni 20. međunarodni simpozij „Protuminsko djelovanje 2024.“, koji se održava od 09. do 11. travnja 2024. godine u Cavtatu. Simpozij se i ove godine organizira pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Švicarskom konfederacijom kao zemljom partner.

Iz Centra za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini simpoziju nazoči v.d. pomoćnik direktora za operacije gospodin Ivan Dunđer. Na simpoziju će kroz prezentacije domaćih i inozemnih znanstvenih i stručnih radova iz područja protuminskog djelovanja biti prikazana najnovija znanstveno-teorijska i praktična dostignuća. Takođe će se ukazati na probleme i ponuditi održiva rješenja s posebnim naglaskom na ratna zbivanja u Ukrajini.

Ove godine naglasak je stavljen na žene u razminiranju, utjecaju protuminskog djelovanja na okoliš, ali i na značajnu ulogu koji psi za detekciju imaju u humanitarnom razminiranju..

Sudionici će imati prilike razmjenjivati iskustva, razmatrati rješenja tehničkih i upravljačkih problema te dobiti uvid u najnovije tehnologije, opremu i dostupne metode, dok će izlaganje i prezentacija opreme i ove godine biti prilika za predstavljanje i oglašavanje tvrtki izlagača i njihovih proizvoda.

Share:

Leave Comment